Pari paria sukkia


Sukissa minulla on menossa selkeästi Broken Seed Stitch -kausi, jos ”kaudeksi” voi kutsua kaksien valmiiden ja yksien keskeneräisten sukkien putkea. Pidän kovasti näiden sukkien tekstuurista, pinta tuntuu hauskalta sormissa ja näyttää hyvältä.

Olin Juhannuksen tienoilla yleisurheilun EM-kisoissa vapaaehtoisena ja minulla oli sellaiset hommat, että välillä ehti hyvin neulomaankin – kisojen aikana valmistui 1,5 huivia ja nämäkin valko-lilat Broket Seed Stitch -sukat melkein valmiiksi asti. Sukat on tehty Novitan tico ticosta (luonnonvalkoisesta ja lila-raidallisesta) 2,5 mm puikoilla ylhäältä alas. Kantalappu on perinteinen vahvistettu, mutta jälkikäteen ajatellen näihin olisi voinut tehdä toisenkinlaisen kantapään. Kirjoittelin hieman tarkempia speksejä Ravelryyn ja KyJy -listaltani nämä sukat löytyvät kohdasta numero 5.

tico tico -sukat

tico tico -sukat jalassa

Toiset Broken Seed Stitch -sukat lähtivät syntymään vähän puolivahingossa, kun pakkasin mökkireissulle mukaan vajaan kerään lila-pinkkiä Drops Fabelia ja kerän tummanlilaa Drops Alpacaa, ja mietin, mitä niistä voisi tehdä. Edellisten sukkien innoittamana jatkoin samalla linjalla. Alpacahan ei mitään sukkalankaa ole, joten nämä yksilöt varmaan päätyvät unisukiksi itselleni, jotteivät ihan heti kuluisi puhki. Lopputulos on niin ihanan pehmoinen, etten malta olla hypistelemättä sukkien pintaa. Näistäkin sukista löytyy lisätietoa Ravelrysta ja KyJy -listallani ne ovat kohdassa 9.

Lilat Broken Seed Stitch -sukat

Lilat Broken Seed Stitch -sukat jalassa

Kokeilin tehdä näihin sukkiin Sweet Tomato Heel -kantapään – Youtubesta kannattaa käydä tiirailemassa ohjevideo, jos teknikka ei ole jo tuttu. Minulle tuli raidallinen tomaatti, kun sukan mallikerta ja kantapään osiot menivät mukavasti limittäin. Kantapää on istuva ja kivan näköinen kun sukat ovat jalassa, mutta muutoin se näyttää vähän hassulta kun silmä on tottunut sellaiseen ”perinteiseen”, hieman kulmikkaaseen, kantapäähän. Mutta se sukan tuntu jalassahan ratkaisee, ja nämä sukat tuntuvat mukavilta.

Sweet Tomato Heel

Aloitin mökkireissulla myös toisia Broken Seed Stitch -sukkia, tällä kertaa Novitan Nallesta. Toistaiseksi ne ovat jäissä, koska pohdin, pitäisikö ne purkaa vai teenkö ne kiukulla valmiiksi – lanka, tai oikeammin lankojen väritys, tökkii nyt pahemman kerran. Tuolleen kerällä erikseen langat näyttävät sopivan yhteen kuin nenä päähän, mutta sukkana, tai ainakaan tällä pintakuviolla, en ole ollenkaan vakuuttunut värien toimivuudesta…

Keskeneräiset vihreä-lilat Broken Seed Stitch -sukat

Vihreissä sukissa käytetyt langat

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Pari paria sukkia

  1. Paluuviite: Neonii | Tuijan jutut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s