Tehokas sukkaviikonloppu


Olin viikonlopun sukuloimassa ja koska mummani on innokas neuloja, tuli itsellänikin neulottua paljon parin päivän aikana. Onneksi olin varautunut tähän ja olin pakannut reissuun mukaan enemmän lankoja ja keskeneräisiä töitä kuin vaatteita. Luonnollisesti.

Sain tehtyä loppuun kolme paria sukkia (joista kaksi oli marinoitunut UFO-pinossa jo kesästä asti ja ne ahdistivat jo isosti) sekä ison kasan karvapalloja kissanleluiksi. Kotimatkalla junassa sain viimeisteltyä vielä Virtauksia -pipon. Taputin itseäni juuri olkapäälle huippusuorituksen johdosta!

Siniset Paula -sukat

Paula -sukat (Ravelry -linkki)
Vielä toistaiseksi mennään ilman nappeja, kunnes saan hankittua sopivat.
Koko: 37
Puikot: 3,5 mm Cubicsit
Lanka: Novitan 7-veljestä, 162 g

Pinkit perussukat

Pinkit perussukat 60 silmukalla (teräosassa kavensin 56 silmukkaan)
Ja juu-u, on eri väriset lilat raidat, koska olen sellainen kapinoitsija! ;)
Koko: 45 (tosimiehet pukeutuu pinkkiin!)
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan Jussi, 129 g

Harmaat perussukat

Harmaat perussukat 48 silmukalla
Koko: 39
Puikot: 3,5 mm
Lanka: Novitan 7-veljestä ja Jussia, 115 g

Virkattuja kissanleluja

Kasa kissanleluja
Koukku: 5 mm

Pallon virkkaamiseen käytän yleensä Ravelrysta löytyvän Ideal Crochet Sphere -ohjeen 10-kerroksen palloa (tulee kulkaa täysin pyöreä lopputulos!). Virkkaan yhteen efektilankaa ja noin Nallen paksuista sukkalankaa – sukkalankajämät uppoavat näihin pallukoihin erinomaisesti. Sisälle laitan ripauksen kissanminttua ja hieman askarteluvanua, ja lopuksi vielä pörrötän pallot eli yritän saada karvalangan karvat ulkopuolelle, virkatessa kun suurin osa haituvista tuppaa jäämään pallon sisäpuolelle. Ja sitten eikun kissalle leikittäväksi!

Virtauksia pipo

Virtauksia -pipo (Ravelry -linkki)
Puikot: 2,5 mm pyöröt
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo, 34 g

Varastoissani on jonkin verran puuvilla- ja bambulankoja, joista ajattelin tehdä muutaman sytomyssyn. Ensimmäisenä tein kauniin Virtauksia -pipon. Lopputulos yllätti – tein ohjeen mukaisella silmukkamäärällä ja puikkosuosituksella käyttäen paksumpaa lankaakin, mutta silti onnistuin tekemään pipon pienelle lapselle vaikka piti tulla naisen koko. Noh, hyväntekeväisyyteen tämä joka tapauksessa päätyy, ei siis haittaa! :)

4 kommenttia artikkeliin ”Tehokas sukkaviikonloppu

    • Nyt voin hyvällä omallatunnolla pitää pienen neulontatauon. Tai sitten ei. Veikkaan jälkimmäistä. :)

  1. Paluuviite: Sytomyssyjä | Tuijan jutut

  2. Muistatko, montako silmukkaa sinulla on piktävartisten Paula-sukkien aloituksessa? Miten olet kaventanut varren edetessä?

Jätä kommentti