Farkkukierrätystä


Uusi vuosi on näköjään alkanut blogitauolla, tehdäänpä siihen nyt muutos!

Vietin viikonlopun Helsingin työväenopiston kierrätyskurssilla, jossa tehtiin vanhoista vaatteista uutta. Aika sujahti kuin siivillä siinä leikatessa, nuppineulatessa, ommellessa, ratkoessa ja muuten vaan ihmetellessä. Kurssikaverini saivat aikaiseksi aivan mielettömiä vaatteita ja asusteita – voin vain äimistellä ihmisten lennokasta mielikuvitusta! :) Itselläni oli tarkoituksena tuhota koko rikkinäisten farkkujen varastoni, mutta lopulta sain tuhottua vain kahdet farkut – yllättävän riittoisa materiaali! Valmiita töitä syntyi kaksi, yksi per päivä.

FarkkuvyöLauantai kului farkkuvyötä ommellessa. Vanhojen stretch -farkkujen toinen lahje pääsi uusiokäyttöön vyön materiaaliksi ja vyönsolki on vanhasta tekonahkavyöstä, joka oli jo hajoamispisteessä. Kangaskerrosten välissä on parikin kerrosta tukikangasta, jotta vyöstä tuli tarpeeksi jämäkkä. Pienen arviointivirheen johdosta solki ei osunut ihan keskelle, joten reiätkin piti laittaa hieman keskilinjasta sivuun, mutta ei se niin nokonuukaa ole! Vyön lopullinen leveys on hieman vajaat kahdeksan senttiä ja uskon, että se pääsee hyvinkin pian käyttöön.

FarkkupesäSunnuntaina ahersin kissanpesän kimpussa. Sain edellisenä yönä ahaa -elämyksen ja heti aamulla piti päästä toteuttamaan visiota. Ja aika hyvin sainkin visioni siirrettyä kissanpesää muistuttavaan muotoon.

Vanhojen lemppari-Levisteni yläosa, lahkeesta leikatuilla lisäosilla levennettynä, toimii pesän ulkopuolena. Suurimman osan sunnuntain kurssiajasta käytinkin ulkopuolen palasien asetteluun ja ompeluun, mutta lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen! Sisäpuoli on Tallinnasta aikoinaan ostettua teddykarvaa, jota oli jemmassa juuri sopivan kokoinen pala. Pesän sisällä tukena on pehmikehuopaa kaksinkertaisena sekä vanulla täytettyjä pikkutyynyjä pehmeyttä tuomaan. Kuusi tuntia väkertämiseen meni, mutta valmis tuotos on ilmeisen mieleinen: Juuli -neiti hyppäsi heti tassupesulle uuteen pesään.

Nyt sitten jännittämään, pääseekö oma ehdokkaani presidentinvaalien toiselle kierrokselle!

Juuli -kissa farkkupesässä

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Farkkukierrätystä

  1. Onpas hauska idea tuo kissanpesä:) Farkuista saa kyllä aikaan vaikka mitä ja mielikuvitus on vaan rajana niin työtapojen kuin tehtävien tuotteidenkin suunnittelussa. Tosi hyvä, että tuollaisia kursseja järjestetään, koska yhdessä tekeminen on mukavaa ja antaa ideoita ihan eri tavalla kuin yksin väkertäminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s