Neonii


Jotta ei jäisi epäselväksi, niin ilmoitan heti alkuun inhoavani neonvärejä. Ja siltikin olen sortunut hankkimaan kolme(!) kerää Regian Fluormaniaa. :) Ajauduin ostamaan neonlankaa, kun näin monia ihania raitasukkia, joissa kirkkaat neonvärit oli kesytetty harmailla raidoilla. Esimerkkinä Neulova narttu -blogista löytyvät raitaneonsukat, Prosessineulojan kiva versio, taikka nämä Lankaterapiaa -blogin sinivihreät pläjäykset.

Omat neonraidalliseni tein neonpinkki-lila -versiosta yhdistettynä harmaaseen. Testasin kahta eri raitakorkeutta, kolmen rivin ja kahden rivin raitoja, ja molemmat toimivat ihan kivasti.

Neonraitasukat

Kolmen kerroksen raitasukat olivat hieman epäonniset. Tein ne varpaista aloittaen 2,25 mm pyöröillä ja levensin 64:een silmukkaan sillä seurauksella, että lopputulos on minun jalkaani aivan liian iso. Valmiit sukat ovat ehkä enemmänkin kokoa 42 kuin 39. Totesin, että magic loopilla tehden käsialani nyt vaan on huomattavasti löysempää kuin normisukkapuikoilla.

Lisäksi hieman sovelsin pieleen kantapään kohdalla, kun yritin kokeilla jotain erilaista eli vetäisin hatusta tiimalasikantapään. Eihän minulla siihen hätään mitään ohjeita ollut käsillä, joten lopputulos on sen näköinenkin. Kantapäästä tuli vähän liian pieni ja liian terävä, eikä se istu ainakaan omaan jalkaani mitenkään nätisti. Mutta ehkä tälle sukkaparille vielä joskus löytyy joku teräväkantapäinen omistaja.

Neonsukat kolmen kerroksen raidoilla

Neonraitasukat kolmen kerroksen raidoilla

Neonraitasukat kolmen kerroksen raidoilla, 64 silmukkaa (Ravelry -linkki)
Koko: 42
Puikot: 2,25 mm pyöröt
Lanka: Regia Fluormania (pinkki-lila) ja Hjertegarn Sock 4 (harmaana), yhteensä 74 g

Kahden kerroksen raitasukat on myöskin aloitettu varpaista, mutta tehty 2,25 mm:n normisukkapuikolla ja 60:lla silmukalla, ja nämä ovat nyt kutakuinkin kokoa 39. Tein sukista niin pitkät kuin harmaata lankaa riitti ja näistä tulikin sitten mukavan reilun pituiset. Kantapäänä on  jo aiemminkin hyväksi havaittu Cat Bordhin Sweet Tomato Heel.

Neonraitasukat kahden kerroksen raidoilla

Neonraitasukat kahden kerroksen raidoilla

Neonraitasukat ja Nella-kisu

Neonraitasukat kahden kerroksen raidoilla, 60 silmukkaa (Ravelry -linkki)
Koko: 39
Puikot: 2,25 mm sukkapuikot
Lanka: Regia Fluormania (pinkki-lila) ja Hjertegarn Sock 4 (harmaana), yhteensä 87 g

Tästä yhdestä sadan gramman kerästä on edelleen kolmannes jäljellä eli yhdet neonraitasukat on vielä ainakin tulossa.

Neonlankakerän jämät

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Neonii

 1. Voi itku. Mäkään en tykkää neoneista, ja nää on nyt vaikka kuinka monennet tumman kanssa raidoitetut, jotka huutaa mulle lujaa. En anna periksi, en anna…
  Kuvausassistentin kohdalla sydän hypähti. Aivan kuin miun taivaskissani <3

  • Sinnittele, sinnittele! Mä vaan en pystynyt tämän pidempään vastustamaan… :)
   Aina joku meidän kuvausassistenteista haluaa mukaan kuvaankin, mutta tuntuu, että ne ovat nimenomaan Nella-neiti ja tyttärensä Juuli, jotka useimmiten löytyvät tarkastamasta tuotoksia ja päätyvät sitten kuviinkin.

 2. Paluuviite: Taas tuli neonit | Tuijan jutut

 3. Paluuviite: Randomit eriparisukat | Tuijan jutut

 4. Tosi kivasti harmaa kyllä soituu neon langan kanssa! Itse taas rakastan kaikkea kirkasta ja räikeää, mutta tätä lankaa jäi niin pieni nöttönen että täytynee samalla tavalla hyötykäyttää se :)

  • Raidat neonlangan tai ei-neonlangan kanssa on aina asiaa! :)

   Minulle neonväreistä vain on jäänyt nihkeän hämärät muistikuvat 80-luvulta, mutta ehkä siltikin tykkään niistä alitajuisesti (kun kerran on neonlankaakin tullut ostettua). En vain kehtaa myöntää sitä. :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s