Virkkauskärpänen puraisi


On sitä kaikenlaista muutakin tehty tässä alkuvuodesta, mutta helmikuussa puraisi virkkauskärpänen – ja pahasti. Suurimpana syyllisenä pidän Patalappuja a la Carte -kirjaa, joka tupsahti vahingossa postiluukusta (hups, joku oli unohtanut peruuttaa kuukaudenkirjansa…). Loistava vahinko sinänsä, sillä ensiselaamisen jälkeen olisin voinut tehdä vaikka kaikki kirjan patalappumallit!

Kirjan malleista ihastuin eniten ”Salonkien saloihin”, pääasiassa sen kauniin kolmiulotteisen pinnan takia. Niitä sitten tehtailinkin ihan urakalla, myös tiskirättiversioina ja jopa kavereillekin. Sen verran poikkesin kuitenkin ohjeesta, että tein omat lappuseni yksivärisinä ja oikaisin reunuksessa tekemällä ihan vain kerroksen rapuvirkkausta. (Patalappuprojektini löytyy myös Ravelrysta.)

Salonkien salat -mallin mukaan virkattu patalappu

Salonkien salat -patalapun kolmiulotteista pintaa

Törmäsin myös suloisten pikkuruusujen ohjeeseen. Ne olivat niin söpöjä, että oli pakko kokeilla tehdä muutama:

Pikkuruusun mittakaavaa

Pikkuruusuja eri värisinä

Ruusujen käyttötarkoitus on vielä avoin, mutta ehkä niitä voisi käyttää vaikkapa skräppäyksessä, ken tietää. (Ruusuprojektini Ravelryssä.)

Kissatkin saivat oman osansa virkkauskohtauksestani. Löysin varastoistani kerän vihreää, karvaista efektilankaa, josta en todellakaan ajatellut tehdä itselleni mitään. Yhdistin sen villalankaan ja virkkailin kissanminttu- ja vanutäytteisiä palloja, jotka ovat olleet huippusuosittuja sekä omassa kissalaumassani että testiryhmissä – kiitokset vain kaikille koekissoille! Nämä karvalliset versiot päihittävät kyllä aiemmat karvattomat ihan 6-0!

Karvainen kissanminttupallo

Kissanminttu-karvapalloja

Osasyynä äkilliseen virkkausinnostukseen (patalappukirjan lisäksi) on varmasti ihkauudet virkkuukoukkuni. En enää suostu virkkaamaan tavallisilla koukuilla, vaan nämä ”kahvalliset” versiot ovat ihan korvaamattomia: virkkaukseni nopeutui eikä etusormeni enää kipeydy virkatessa. Mitä teinkään ennen näitä! Niin… Virkkasin vähemmän… Keltaiset ovat Cloverin Soft Touch -koukkuja ja musta KnitPron Soft Feel – ihania kaikki!

Uudet lempparivirkkuukoukkuni rivissä

2 kommenttia artikkeliin ”Virkkauskärpänen puraisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s