Raitalapaset Tumpputupaan


Lapaskuu on täällä taas! Viime vuonna osallistuin siihen myös, saldona silloin kaksi paria. Nähtäväksi jää, montako paria saan tänä vuonna raportoitua Lapaskuun Tumpputupaan – sen voi jo sanoa, että ainakin yhden!

Raitalapaset

Sateenkaarilapasten juju on pystyraidat, joissa ei ole käytetty kirjoneuletta vaan ne on toteutettu neulomalla yhden kerroksen korkuisia vaakaraitoja ja nostamalla aina joka neljäs silmukka neulomatta (mallikerta on siis neljä silmukkaa ja kaksi kerrosta). Lanka on Novitan 7 veljestä valkoisena ja sateenkaaren väreissä, puikot kolmoset ja silmukoita 48. Kirjoittelin tarkempaa ohjeistusta (englanniksi) Ravelryyn.

Lapasten reunaan tein tuollaisen nirkkoreunuksen, josta tuli ihan nätti vaikkakin hieman tönkkö. Käsialani on sen verran tiukkaa, että minun olisi kannattanut vaihtaa isompiin puikkoihin raidallisen osan alussa, jotta reunus ja raidat eivät olisi niin kovin erilevyisiä. Mutta eipähän tuo ero lapasten kädessä olessa juurikaan näy/haittaa.

Vasemman käden raitalapanen

Seuraavia lapasia en ole vielä aloittanut, mutta idea on jo hautumassa, joten kypsymistä odotellessa…

Syys-lokakuussa tikuteltu Sukkasato tuli ja meni, omalta osaltani kahden kuukauden saalis jäi laihaksi: vain kaksi valmista paria. Ensimmäinen pari oli jo aiemmin esittelemäni Wedget ja toinen nämä veljenpojalle menneet perusjalanlämmittimet itsevärjätystä Nalle -langasta (48 silmukkaa kolmosen puikoilla).

Sukat kummipojalle itsevärjätystä Nallesta

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s