Haruni -huivi


Mietiskelin, mitä tekisin Kanadasta tuomistani myskihärkälangoista. Jotenkin ne suorastaan vaativat päästä pitsihuiviksi, mutta vielä oli keksittävä jokin sopiva malli. Päädyin Haruni -huiviin (ilmainen ohje Ravelryssa) törmättyäni sattumalta tähän ihanaan versioon Odelman kudelmat -blogissa. Googlettamalla löytyi vielä lisää vahvistusta valinnalleni: Lankaa mutkalle -blogissa on montakin ihanaa Harunia (esim. tämä), samoin Missä neuloimme kerran -blogista löytyy sama malli lilana ja Harmaa villatakki -blogista kirjavana, ja monta upeaa versiota jäi tässä vielä mainitsematta. Hauska nähdä, miten erilaisilla lankavalinnoilla saadaan ihan totaalisen erilaisia lopputuloksia vaikka malli onkin sama!

Haruni -huivi myskihärkälangasta

Jos olisin tehnyt huivin tismalleen ohjeen mukaisesti, olisin tehnyt alkuun 12 lehtikuviota, mutta jostain syystä (mikä lie neule-flow ollut päällä) huomasinkin tehneeni 14 lehtikuviota. Siinä vaiheessa jo totesin, että kaksi kerää Qiviukia (yhteensä 56 grammaa) ei tule riittämään, mutta en jaksanut ruveta purkamaankaan. Muistin, että kevään kudontatyöstä (eli tästä kangaspuilla kudotusta huivista) jäi jäljelle reippaasti ohutta Grignascon MerinoSilk -lankaa. Se on melkein saman sävyistä vihreää, ehkä asteen tummempaa, ja kaksinkertaisena yhtä paksua kuin myskihärkälankakin. Ja merino+silkki -yhdistelmäkin on molemmissa langoissa myös yhteinen tekijä. Eli Grignascolla mentiin sitten loppuun saakka eikä lopputulos ollut ollenkaan pöllömpi. Itse asiassa aavistuksen tummempi reuna (kuvissa näyttää paljon tummemmalta kuin luonnossa) sopii huiviin oikein hyvin – se tuo hieman eloa muuten yksiväriseen huiviin.

Huivi on ollut jo käytössä ja myskihärkälanka on iiiiiiihanan pehmoista kaulaa vasten!

Haruni -huivin keskiosan mallikuvio

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Haruni -huivi

  1. Kaunis huivi. Itse en ole huiveja kutonut mutta tätä teksi mieli kokeilla mutta emmin että onko vaikea?

    • Ei ollut ollenkaan vaikeaa! Langankiertoja ja kavennuksia pitää vain pitää silmällä, joten välttämättä ei mene ihan samalla kun katsoo jotain telkkariohjelmaa. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s