Hei, olen Leevi


Jos virkkaamiani kissanleluhiiriä (mm. näitä) ei lasketa, en ole koskaan virkannut pehmoleluja; en amigurumeita enkä isompiakaan. Ei sillä, ettenkö arvatenkin olisi pitänyt siitä hommasta vaan se on vain jotain, mitä ei vielä ollut tullut tehtyä. Ennen kuin nyt. Jokin aika sitten törmäsin Ravelryssä surffatessani ilmaiseen ohjeeseen, joka puhutteli tällaista Lassi ja Leevi -fania, nimittäin Leevi -pehmoleluun! Heinäkuussa parissa illassa virkkailin osaset valmiiksi ja sitten loman jälkeen syyskuussa ompelin ne yhteen söpöksi pehmolelutiikeriksi.

Leevi -pehmolelu

Ravelrystakin löytyy hieman speksiä tästä projektista, mutta tässä samma på finska. Drops Safrania (joka on muuten ihan suosikki puuvillalankani nykyisin) kului yllättävän vähän: oranssia 41 g, mustaa 30 g ja valkoista 19 g. Lisäksi muutama pikkupala mustaa askarteluhuopaa tuli käytettyä silmiin ja pariin pään viiruun. Leevin sisukset ovat askarteluvanua, jota olen joskus ostanut Eurokankaasta. Siinä ne ainekset sitten olivatkin. Jos tekisin lelun nyt uudestaan, muuttaisin ehkä muutaman asian: Käytin 3,5 mm:n virkkuukoukkua, mutta olisi ehkä kannattanut käyttää pienempää, sillä nyt vanu hieman pilkistelee silmukoiden välistä. Ja raajoihin laittaisin täytteeksi puolet vähemmän vanua kuin mitä niissä nyt on. Mutta ensi kerralla sitten. Ihan kiva siitä kuitenkin tuli ollakseen ensimmäinen tekemäni pehmolelu. Tulevaisuudessa Leevi päätynee veljenpojalleni leikitettäväksi.

Leevi on osa KyJy -listaani (nro 4). Muutama kyjyilytyö on vielä kesken, mutta ihan kohtuullisen hyvältä näyttää niiden osalta. Okei, en saanut aloitettua kaikkia 20 työtä määräaikaan mennessä, mutta ne jotka sain aloitettua, saan ehkä valmiiksikin vielä ennen joulua. :)

Leevin osaset ennen kokoamista

Leeviin käytetyt langat

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s