Kyjyilyt on nyt aloitettu


Päätin osallistua tämän vuotiseen Kesäyöstä Jouluyöhön -tempaukseen eli KyJyyn, mikä lie mielenhäiriö ollutkaan ilmoittautumishetkellä – ensimmäistä kertaa olen siis kyjyilemässä. Tempauksessa on tarkoituksena aloittaa 20 neulonta- tai virkkaustyötä kesän aikana ja saattaa ne valmiiksi Jouluaattoon mennessä. En kuitenkaan ajatellut ottaa paineita minkään suhteen – toki tähtään kahteenkymmeneen aloitukseen, mutta katsotaan, mihin aika, hermot ja langat riittävät. Oma KyJy -listani löytyypi nimimerkin ”thuja” takaa.

Kesäyöstä Jouluyöhön -tempaus

Omalta osaltani kyjyilyt alkoivat vauhdikkaasti – aloitin ja viimeistelin ensimmäisen työni heti ensimmäisenä sallittuna päivänä eli Juhannusaattona. Virkkasin interlocking crochet -tekniikalla vihreäsävyisen tiskirätin, jonka lasken kyllä yhdeksi kokonaiseksi työksi, koska siihen kului yhteensä 67 grammaa Schachenmayrin Cotton Linen lankaa. (KyJyn säännöissä sanotaan, että yhteen työhön pitää käyttää lankaa vähintään 50 grammaa ja sehän ylittyi kirkkaasti – vaikka toki säännöissä lukee myös 3 tiskirättiä/patalappua on yksi työ, mutta tämä työ ei ollutkaan ihan ”perinteinen” tiskirätti.) Virkkasin 3,5 mm koukulla ja valmiin rätin mitoiksi tuli 24cm x 24cm, ehkä aavistuksen pienempikin olisi voinut olla.

Tiskirätin etupuoli

Tiskirätin takapuoli

Olen aloittanut myös jo toista KyJy -listallani ollutta työtä eli Fifi -huivia tummanpunaisesta Novitan Rose Mohair -langasta. Mallikerta on helppo muistaa ja paksuilla puikoilla tulee nopeasti valmista, joten Fifi on tosi kätevä matkaneule. Itse asiassa sain juuri menneellä viikolla valmiiksi samanlaisen huivin oranssina, joten kuvion langankierrot ja kavennukset tulevat jo selkärangasta. Ja mikä parasta, saan kulutettua Rose Mohair -varastojani rankalla kädellä – olen nimittäin kehittänyt itselleni henkisen mohairlanka-allergian, joten haluan eroon kaikista ”liian hahtuvaisista” langoistani. ;)

Keskeneräinen Fifi-huivi

Seuraavaksi käyn ehkä Broken Seed Stitch -sukkien kimppuun. Tai sitten innostun jostain ihan muusta, mutta se jää nähtäväksi. Vielä ehtii toivottaa kaikille mukavaa Juhannusta!

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Kyjyilyt on nyt aloitettu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s