Pussukoita


Huhtikuun puolivälissä kävin Helsingin Työväenopistossa viikonloppukurssilla ompelemassa ihania pikkupussukoita. Halusin nimenomaan opetella metalliklipsun kiinnittämisen ja ylipäätäänkin oppia niksejä pussukoiden ompelemiseen, jotka molemmat odotukset kurssi täytti täysin.

Ihan ensimmäisenä valmistui 18 cm leveään kehykseen tehty pirtsakka pöllöpussukka (kangas on hankittu viime syksynä Tampereen Kädentaitomessuilta). Pussi on tuettu vanulla ja vuorattu pinkillä pilkkukankaalla. Tämä yksilö päätyi isoäidilleni, joka kerää muutenkin kaikenlaista pöllöaiheista tavaraa. Kovasti oli mieluinen tuliainen.

Pirtsakka pöllöpussukka

Pöllökukkaron pinkki sisusta

Pingviinipussukassa pääsi Tanskasta ostamani kangas ensimmäistä kertaa käyttöön. Kehys on 6 cm leveä ja tämäkin pussukka on tuettu vanulla ja vuoritettu pilkkukankaalla – harmaalla sellaisella. Pingupussukka on ihanan söpö ja pikkuinen, mutta ainakin omaan käteeni 6 cm:n kehys on turhan kapoinen – pussukalla saisi siis olla hieman lisää leveyttä.

Pingupussukka

Pingupussukan harmaa sisus

Ruskean pöllökankaan olen saanut kaveriltani, pala riitti juuri sopivasti yhteen pussukkaan (kehys on 8 cm leveä). Tämä muistuttaa kurssiviikonlopun aikaansaannoksistani kaikkein eniten Marimekon vastaavia klipsupussukoita ja siitä tuli kaikinpuolin kätevän kokoinen.

Ruskea pöllöpussukka

Ruskean pöllöpussukan vihreä sisäpuoli

Äitini tilasi itselleen kolikkokukkaron, jonne käsi mahtuu kunnolla ja josta kolikot saa helposti ulos. Lopputuloksena syntyi hassunmallinen vanulla tuettu pikkupussi 8 cm kehykseen. Päällisen kisukangas (äiti halusi ehdottomasti pussukan tästä) ja vuorin pallokangas on tuotu Saksasta kaverini suosiollisella avustuksella jo kauan, kauan sitten, nyt ne vihdoinkin pääsivät käyttöön. Pussukka on käytössä osoittautunut erittäin toimivaksi, ehkä teen itsellenikin vielä yhden samalla mallilla.

Kisukuosinen kolikkokukkaro

Kolikkokukkaron sisusta

Lopuksi halusin tehdä vielä jotain muuta kuin kehyskukkaroita ja tuloksena syntyi oma lempparini: siilipussukka. Se on tuettu vanulla ja vuoritettu harmaalla pilkkukankaalla, ihanan päällyskankaan sain kurssin opelta ja harmaa vetoketju löytyi omasta ompelulaatikostani. Toki tässä oli eniten ompelemista, mutta lopputulos on suloinen; en edelleenkään malta olla hypistelemättä sitä. Kaikille muille kurssin tuotoksille löytyi uusi koti muualta, mutta tämän pussukan minä pidän itse! :)

Vetoketjupussukka siilikankaasta

Siilipussukan harmaapilkullinen sisusta

2 kommenttia artikkeliin ”Pussukoita

  1. Kiitos, Purnauskis! Kehikoiden kiinnittämisessä oli kyllä sellaisia pikkuniksejä, joita en ainakaan itse ollut tullut ajatelleeksi omin päin pussukoita tehdessäni. Siksipä kurssi oli todellakin paikallaan. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s