Tanskan tuliaisia


Tulipa käytyä menneellä viikolla Tanskassa, tarkemmin sanottuna Kööpenhaminassa, hieman talvilomailemassa kaverini kanssa. Siellä oli kevät jo hyvällä alulla: aurinko paistoi ja plussaakin oli useampi aste niin, että paikoitellen pärjäsi ilman pipoa ja hanskoja. Jopa ”kesäkauden” ensimmäinen ulkojätski tuli syötyä! Neljän päivän reissun aikana näimme Pieni Merenneito -patsaan (pieni muka, pah – oli ihan oikean ihmisen kokoinen!), Singing in the Rain -musikaalin tanskaksi laulettuna (muu yleisö nauroi vitseille, me hihittelimme hassuille tanskankielisille sanoille), 3D-planetaarionäytöksen Tycho Brahe -planetaariossa (harvemmin sitä tulee otettua päikkäreitä 3D:nä…) ja ostoskatu-Strögetin useampaankin kertaan päästä päähän käveltynä. Visuaalinen todistusaineisto paikan päältä on vielä reissukaverin kameran muistikortilla, mutta omista tuliaisistani sain sentään napattua kuvat koto-Suomessa. Muiden tuliaiset jäivät harmittavasti ostamatta, koska paluumatkalla vietimme parituntisen odotusaikamme Kastrupin lentokentällä 500 metrin jonossa turvatarkastajien lakon johdosta… (No, veljenpojalleni ostin sentään fiksusti etukäteen Star Wars -legoja keskustan Lego -kaupasta). Reissu oli mahtava ja varmasti lähden uudestaankin Kööpenhaminaan, jos vain tilaisuus tulee! Siitäkin huolimatta, että tanskalaisten ovet avautuvat väärään suuntaan ja valokatkaisijat toimivat ihan nurinkurin. ;)

Koska reissukaverini ja minä olemme molemmat harrastelija-paskartelijoita, tutkailimme Kööpenhaminaa myös siltä kantilta. Perusvihkoja ja -kyniä myyviä paperikauppoja tuli vastaan montakin, mutta vaikka kuinka yritimme googlettaa ennen reissua, varsinaisia askartelukauppoja ei löytynyt Kööpenhaminan keskustasta kuin yksi, Panduro Hobby. Toinen kauppa, jonka nimeä en muista (olisi pitänyt säästää kuitti, niin olisin voinut luntata), mutta josta löytyi myös hieman enemmän askartelutarvikkeita, sijaitsee nykytaiteen museon vieressä, Mama Rosa -ravintolaa vastapäätä, pienellä Strögetin sivukadulla. Stof 2000 -kangaskauppoja löytyi useita ja yhdessä lankakaupassakin piipahdin (muita en löytänyt/huomannut), mutta se oli niin pieni ja täyteen ahdettu, että minua rupesi ahdistamaan – en siis ostanut lankoja reissusta.

Kankaita tarttui mukaani paristakin paikasta: sikakallis, mutta, ah, niin söpö, tassukangas on Pandurosta ja Stof 2000 -kaupasta löytyi ihania pöllö- ja pingukankaita. En kertakaikkiaan voinut vastustaa, vaikken vielä tiedäkään, mitä näistä olen tekemässä.

Kankaita Kööpenhaminasta

Pandurosta tarttui mukaani myös muutama askarteluväline, vaikka vastaavanlaisia saisi varmasti täältä Suomestakin. Kovasti oli pääsiäisaskarteluun esillä tarviketta jos toistakin, mutta en sortunut.

Askartelupaskartelutarvikkeita Kööpenhaminasta

Aiemmin mainitsemastani nimettömästä paperikaupasta bongasin muutaman teippirullan. Kissaihmisenä en voinut jättää ostamatta savunharmaata ja vedensinistä kissateippiä, ja tummanlila kuvioteippi oli myös aivan pakko napata mukaan. Eiköhän näillä tuliaisilla saada taas muutama kortti ja ehkä jotain muutakin pientä kivaa väännettyä!

Teippejä Kööpenhaminasta

Yksi kommentti artikkeliin ”Tanskan tuliaisia

  1. Paluuviite: Pussukoita « Tuijan jutut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s