Sytykeruusuja


Punainen sytykeruusuTörmäsin jo aikaa sitten havainnolliseen sytykeruusu -ohjeeseen ”Annan aarteet” -blogissa ja olen siitä lähtien kypsytellyt ajatusta niiden tekemisestä. Kananmunakennojakin on tullut haalittua sukulaisilta ja kavereilta, ja tänään sitten innostuin kokeilemaan varsinaista tekemistä.

Minulla oli yksi neljän, kaksi kuuden ja neljä kymmenen munan kennoa, ja lisäksi vielä Mäkkärin pahvinen mukinpidike, joka myöskin taipui hyvin ruusumateriaaliksi. Näistä aineksista sain yhteensä 40 kappaletta ruusu -aihioita.

Kynttilöiden määrän olin arvioinut pahasti alakanttiin – olin varannut operaatioon vain kaksi kynttilää (punaisen ja vihreän) ja niistä riitti noin 16 ruusuun. Joihinkin ruusuihin sain kerralla tarpeeksi steariinia, mutta jotkut joudun kyllä myöhemmin käsittelemään uudestaan. Aamulla vaan sitten kauppaan ostamaan lisää kynttilöitä!

Sytykeruusujen kastaminen steariiniin oli suhteellisen sotkuista puuhaa, mutta onneksi olin varautunut siihen luettuani Aarnilinnun kokemuksista. Tulipahan jynssättyä liesi ja tasot normaalia tehokkaammin, mikä ei tietenkään ole ollenkaan huono homma. Lopputulos on kuitenkin kaiken jynssäyksen arvoinen. Ja huomenna sitten uusiksi!

Tästä se lähti:

Sytykeruusu -aihioitaJa tällaisia niistä sitten tuli:

Valmiita sytykeruusuja

Kuvat saattavat vaikuttaa hieman utuisilta ja siihen on hyvä syy: innostuin nimittäin leikkimään Picasan kuvankäsittelyohjelmalla ja löysin sieltä Hohto -toiminnon. Pakkohan sitä oli kokeilla. Jokaiseen kuvaan…

Edit (27.11.2011):
Ostin lisää kynttilöitä ja tein kaikki ruusut valmiiksi asti. Loppujen lopuksi ne kaikki tuli dipattua steariinissa vähintään kolmesti ja niistä tuli huomattavasti paremman näköisiä, mitä nuo ylemmissä kuvissa näkyvät kertaalleen dipatut ruusut olivat. Vihreät ruusut kastoin lopuksi vielä valkoiseen steariiniin, jolloin tummanvihreä väri pehmeni kauniin huurteiseksi, ja tietenkin kaikkien ruusujen päälle piti sirotella vielä kimallettakin. Kaiken kaikkiaan neljäänkymmeneen ruusuun meni yhdeksän läpivärjättyä kynttilää (5 tummanpunaista, 3 tummanvihreää ja yksi valkoinen) ja pitää yrittää muistaa jatkossa myös tuo valkoiseen steariiniin kastaminen kauniin viimeistelyn aikaansaamiseksi.

Punainen sytykeruusu

Punaisia sytykeruusuja

Vihreitä sytykeruusuja

2 kommenttia artikkeliin ”Sytykeruusuja

  1. tulipa kauniita ruusuja, kimalle kyllä kruunaa kaiken ;) itsekin olen tainnut dipata sen kolme kertaa steariiniin, tulee sitten kauniimman näköisiä. takan sytyttämiseen taitaa riittää varsin mainiosti kyllä se yksi kerros, siis ihan jos vaikka itselle tekee eikä ulkonäöllä ole niin väliä :D

  2. Oi kun on nättejä! Varsinkin tuo valkoisen steariinin viimeistelyvaikutus on ihan huippu! Mulla tuli vähän samannäköisiä kun oli sinisiä kennoja ja niistä tehtyjä ruusuja dippasin valkoiseen steariiniin, näyttivät ihan huurteisilta. Mukavaa, jos mun sotkukokemuksista oli apua ja selvisit ehkä vähän vähemmällä sotkulla tai ainakin olit henkisesti varustautunut siivousurakkaan:) Lopputulosta ihaillessa kaikki siivousharmitukset unohtuu nopeasti, niin hienoja ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s