Pinkit pitsisukat


Pinkit pitsisukat alkutekijöissäänViimeinen sukkaparini tämän vuoden Sukkasatoon on valmis, menevät Perunalaariin, jonne olen omia pottujani jo aiemmin kipannut. Tämän vuotinen satoilu päättyy tänään, mutta ensi vuonna täytyypi ehdottomasti osallistua uudestaan!

Kuukausi näiden pinkkien pitsisukkien tekemiseen meni, aloituksesta bloggasinkin jo aikoinaan. Eivät ne oikeasti olleet niin hitaat ja hankala tehdä kuin tekemisen kestosta voisi päätellä. Suurin syy pitkään valmistumisaikaan oli ehkä tuo neljän rivin mallikerta, joka oli juuri hieman liian pitkä, että olisin sellaisen saanut valmiiksi reilun vartin pituisella työmatkallani junassa. (Malli on ”On the town” Melissa Morgan-Oakesin kirjasta ”Toe-Up 2-At-A-Time Socks”.) Ja aina välillä keksin muutakin tekemistä, mm. alempana mainitut mustat perussukat. Mutta lopulta valmista kuitenkin tuli ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Sukat ovat noin kokoa 37 ja tulevat menemään äidilleni.

Lankana on roosanväristä Garnstudion DROPS Fabelia, joka on ihan meikäläisen lempparilanka nykyisin. Sitä meni kaksi kerää, yksi kumpaankin sukkaan eli 100 grammaa, ja sillä määrällä sukista tuli melkein polvipituiset. Neuloin molemmat sukat samaan aikaan kakkosen pyöröillä varpaista aloittaen. Löysin muuten aivan mahtavan tutorialin magic loop -tekniikasta etelä-afrikkalaisen Heidin blogista! Siellä on neuvottu mm. sukkien aloitus magic loopilla ja kantapään teko (osa 1 ja osa 2), ja vaikuttaa siltä, että lisää ohjeistusta on vielä tulossa. Muutenkin tuo blogi on aivan kertakaikkisen ihana – silkkaa karkkia silmille!

Alla olevissa kuvissa sukat näyttävät enemmänkin räikeän pinkeiltä kuin roosanvärisiltä, mutta kyllä ne ovat sellaiset söpön vaaleanpunaiset. Uskokaa pois. :) Syksyinen aamuhämärä ei vaan ole valaistukseltaan paras valokuvaamiseen…

Valmiit pinkit pitsisukat jalassa

Valmiit pinkit pitsisukat

Sukkasadon Perunalaariin olenkin jo aiemmin ilmoittanut nämä mustat miesten sukat (koko 46), jotka tein tilaustyönä kaverilleni, mutta joita en ole vielä itse blogannut. Lankana on mustaa ja luonnonvalkoista Nallea, ja varren kirjoneulekuvio sai innoituksensa Novitan Talvi 2011 -lehden vinoraidallisesta tyynymallista. Nämä sukat ovat muuten ensimmäinen kirjoneuletyöni, josta kehtaa kenellekään mainita – aiemmat yritykseni ovat olleet lopputulemaltaan, noh, vähintäänkin mielenkiintoisia… Olen tähän mennessä vältellyt kaikenlaisia kirjoneuleita, mutta nyt ehkä hoksasin sen idean. Ainakaan en kiristellyt lankoja liikaa tällä kertaa.

Miesten mustat kirjoneulesukat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s