Kesälomakäsitöitä


Meneepäs aika nopeasti, edellinen blogipostaus on jo viime vuoden joulukuulta… Kääk! Jos nyt vaikka kuitenkin vähän tuoreempia juttuja paiskaisi tänne blogiinkin pitkän tauon jälkeen.

Kesällä 2011 syntyneet lyhytvartiset sukat 7-veljestä PolkastaOlen melkein koko ikäni neulonut, pääasiassa sukkia, pipoja ja lapasia, ja jokusia villapaitojakin lähinnä suomalaisten käsityölehtien ohjeiden mukaan. Mutta nyt tänä kesänä, löydettyäni neuleblogien ehtymättömän aarreaitan, olen tainnut siirtyä neulomisessa uudelle tasolle: olen uskaltautunut kokeilemaan uusia tekniikoita ja jippoja, olen tehnyt neuleita englanninkielisiä ohjeita seuraten ja olen käyttänyt itselleni entuudestaan tuntemattomia lankoja. Tähän asti olen mieltänyt käsityömaailmani perisuomalaiseksi (suomenkieliset ohjeet, suomalaiset lähikaupasta löytyvät langat, …) ja joksikin sosiaalisesta mediasta irrallaan olevaksi, jossa tieto siirtyy vain perintönä äidiltä tyttärelle. Enää en miellä. Netti on pullollaan mahtavia yhteisöjä (mm. Ravelry) ja blogeja liittyen niin neulomiseen kuin muihinkin rakastamiini käsityön aloihin – niiden ihmettelemiseen saa hyvinkin kulutettua tuntikausia. Tuntuu, että kesälomalla ei muuta olekaan ehtinyt tekemään kuin lukemaan blogeja – ja tietenkin hieman neulomaan siinä sivussa.

Yksi tämän kesäisistä neulehuippuhetkistä on ehdottomasti tämä oranssi villatakki:

Leaflet -villatakki edestäpäinLeaflet -villatakki takaapäin

Ensinnäkin se on ensimmäinen englanninkielisellä ohjeella tekemäni neuletyö (ohje on Knitty.comista, Leaflet nimeltään) ja toisekseen se on ensimmäinen ylhäältä alas neulomani villatakki, joka on neulottu pyöröpuikoilla yhtenä kappaleena. Ihanaa, kun ei ollut yhteenommeltavia saumoja! Töiden viimeistely ei nimittän ole oikein se minun juttuni… Lanka on lankavarastossani vuosia pyörinyttä oranssia Novita Ainoa, joka sopi tähän malliin kuin nenä päähän. Leaflet oli helppo ja nopea tehdä; neulomiseen taisi mennä kolmisen iltaa. Tämän yksilön tein äidilleni, mutta tykästyin malliin niin paljon, että teen jossain välissä varmasti itsellenikin samanlaisen.

Sukkasato 2011Kesän käsityösaldona on parit sukat, pipo, lapaspari, kaksi villapaitaa, muutama virkattu tiskirätti (joista ehkä teen myöhemmin oman postauksen, koska kokeilin niissä ihan uutta tekniikkaa – Update 08.09.2011: Esittelyssä tiskirätit interlocking crochet -tekniikalla) sekä lukemattomia virkattuja leluhiiriä kissoille. Ja jotta samoilla käsityöntäyteisillä linjoilla jatkettaisiin edelleen, menin ilmoittautumaan mukaan tämänvuotiseen Sukkasatoon – tavoitteenani on saada väännettyä vähintään yksi sukkapari syys-lokakuun aikana. Se tosin ei liene mikään ongelma, jos kesäinen käsityövaihde pysyy päällä syksyynkin saakka. Katselin Sukkasadon tarjontaa  jo vuosi sitten ja mietiskelin, että tuossapa kivalta vaikuttava tempaus. Olin kuitenkin myöhässä ilmoittautumisen suhteen sillä erää, mutta nyt olen mukana ihan virallisestikin, jee! Sukulaiset ja ystävät vaviskaa, sukkaa pukkaa!

Virkattuja leluhiiriä kissoille

Virkattuja leluhiiriä kissoille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s