Käsityöaddikti


Yleisesti ottaen olen käsityöaddikti, minulla on aina jotain tekeillä – välillä enemmän ja välillä hieman vähemmän aktiivisesti. Nyt elokuun loman aikana olen suorastaan rohmunnut vaikka minkälaista tekemistä; minulla taitaa olla tälläkin hetkellä kesken useita villapaitoja ja muutamia hieman pienempiä töitä.

Lepolomalleni mökille maltoin kuitenkin ottaa mukaan vain yhden käsityön, vihreän pitsineuleboleron. Ohje on Novita -lehden kesä 2009 -numerosta ja mallissa on alunperin käytetty Novitan Bambu -lankaa. Itse olen kuitenkin käyttänyt Crystal Palace Yarnsin Kid Merino -lankaa (väri Fern Mix) kaksinkertaisena 3,5:n puikoilla. Kyseinen lanka tarttui mukaani alkukesän Turun reissullani Lankabaarista. Nyt minulla on tosin pieni ongelma, lanka meinaa nimittäin ruveta loppumaan kesken eikä sitä saa muualta kuin Lankabaarista, apuva… Minulla on kotona vielä yksi kerä, mutta nopeallakin summauksella voi hieman laskeskella, että sekään tuskin tulee riittämään (varsinkin, kun kudon kaksinkertaisella langalla): takakappaleesta puuttuu vielä 75% ja hihat puuttuvat kokonaan… Soitin juuri Lankabaariin, eikä heiltäkään enää löydy käyttämääni väriä hyllystä. Nyyh. Ystävällisesti he kuitenkin lupasivat selvittää, saisiko lankani lisättyä vielä heidän lähdössä olevaan jenkkitilaukseen.

Mietin tässä, uskaltautuisikohan sitä tilaamaan lankaa oikein ulkomailta, lähinnä jenkeistä. Muistan joskus tilanneeni tavaraa rapakon takaa ja saaneeni sitten yllätyslaskun tullista sekä maksaneeni itseni kipeäksi, että sain tavarat pois sieltä… Nyt voisin vaikka olla hieman valistuneempi kuluttaja ja selvittää nämä asiat etukäteen ihan itse. Lankojen tapauksessa tilanne lienee se, että alle 150 euron ostoksista ei peritä tullia. Hyvä, sillä en ajatellut kuitenkaan ihan niin paljon tilata – vaikka ei sieltä ihan vain yhtä kerää kannata lähteä tuomaan. Jos lähetyksen arvo on yli 22 euroa, niin sitten tulli perii vielä arvonlisäveron, joka lankojen tapauksessa lienee 22%. Laskeskelin, että siitäkin huolimatta jenkeistä tilatut langat ovat hintansa ja vaivan arvoisia. Odottelen nyt kuitenkin ensin, saisiko sen yhden puuttuvan kerän Lankabaarin kautta tänne Suomeen. Pidän peukkuja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s